Mindful bevallen en pijnmanagement

‘Om het ondergaan van pijn te verminderen moeten we een cruciaal onderscheid maken tussen de pijn van pijn en de pijn die we creëren met onze gedachten over de pijn. Angst, boosheid, schuldgevoel, eenzaamheid en hulpeloosheid zijn allemaal mentale en emotionele reacties die pijn kunnen verergeren.’ Dit is wat de Dalai Lama zegt over pijn, maar wat is pijn eigenlijk? En waarom hebben we pijn? In een mindfulness training bevallen leer je pijn te begrijpen en ermee om te gaan. Je leert hoe je weeën opvangt. Je leert te accepteren wat je voelt en de situatie op dat moment te accepteren zoals ze is, ook al verloopt de bevalling misschien anders dan je van tevoren had bedacht. Sterker nog mindfulness training is zelfs ontworpen voor mensen met chronische pijn. De grondlegger John Kabat Zinn is destijds in Amerika begonnen met het geven van deze trainingen aan mensen met chronische pijn. Deze trainingen sloegen zo enorm aan dat de trainingen ook voor andere doelgroepen werden gebruikt en nu dus ook voor zwangere vrouwen.

Wat is pijn?

Pijn is een sterk gevoel vanuit een plek in het lichaam en het ontstaat, omdat bepaalde zenuwen worden geprikkeld. Pijn hebben we zodat we weten dat er iets mis is. Het lichaam stuurt informatie door naar de hersenen zodat we weten dat we moeten opletten. Pijn bestaat uit drie elementen: het zintuiglijke of het gevoelselement, de emoties die we ervaren met betrekking tot dat gevoelselement en de cognitieve component of de gedachten die we hebben over pijn. Deze drie elementen treden in werking zodra je pijn hebt. Door onze negatieve reacties op pijn maken we de pijn erger.

Mindfulness training samen met je partner

Je kunt samen met je partner deelnemen. Uiteindelijk zijn jullie namelijk moeder en vader en staat jullie leven een beetje op zijn kop, dus jullie moeten het samen doen. Of misschien hebben jullie al kinderen. Ook dan is een mindfulness training een cadeau aan jullie zelf en een investering voor jullie gehele leven, zeker ook voor de relatie die jullie met elkaar hebben. En als jullie mindful zijn dan is de baby daar straks ook bij gebaat. 

Inschrijven

Schrijf je hieronder in:
https://lnkd.in/en868txa

Kosten en vergoeding via de verzekering

De kosten bedragen € 550,= per stel. Als je je eerder inschrijft dan krijg je € 50,= korting! Veel verzekeraars vergoeden een training geheel of gedeeltelijk.

Data

De training begint op zaterdag 14 of zondag 15 mei. Geef bij de inschrijving aan welke dag van het weekend jullie voorkeur heeft.
De training vindt plaats in een heel fijne ruimte in yogastudio Elkedag yoga in Alphen aan den Rijn.

Mindful bevallen in Rotterdam

Mocht je in Rotterdam een training willen volgen dan kan dat natuurlijk ook. Laat het me dan weten via: joyce@senszenjoy.nl

Voor meer informatie over mindfulness:
https://senszenjoy.nl

#mindfulbevallen#mindfulzwangerzijn#mindfulalphenaandenrijn#senszenjoy#elkedagyoga#mindfulbevallenrotterdam

Winkelwagen

De zeven pijlers van mindfulness

Gratis

Gratis e-book

Scroll naar top