Yoga

I would like for people to realize that Yoga is not about touching your toes
Gary Kraftsow

Yoga

Yoga is voor mij nog steeds de meest ultieme vorm van ontspanning, maar yoga is niet alleen geestelijke en lichamelijke ontspanning. Yoga zorgt ook voor spieropbouw.

Bovendien krijg je in de yogalessen vaak een thema mee om over na te denken. Ik probeer in mijn lessen een thema te weven dat gebaseerd is op een menselijke waarde zoals: dankbaarheid,  tevredenheid, acceptatie, verandering of vertrouwen.

Het is een fabeltje dat je voor yoga lenig moet zijn. Het gaat er in de yoga juist om dat je je grenzen verkent en daar niet over heen gaat. Je onderzoekt en verkent tegelijkertijd je lichaam en je geest, want hoe je op de mat omgaat met een bepaalde houding, zo ga je ook om met bepaalde situaties in je leven. Op deze manier word je je bewust van je lichaam en jezelf.

Het is mijn missie als yogadocent om iedereen naar een hoger bewustzijn te brengen en bewust te laten worden van hun persoonlijke groei, want met yoga krijg je toegang tot je eigen innerlijke wijsheid en stilte.

Ik geef groeps- en privéyogalessen op locatie en bij bedrijven.

Seniorenyoga

Seniorenyoga is aangepaste yoga voor mensen boven de 55 jaar. Seniorenyoga is wetenschappelijk onderzocht en ook hier komen er positieve effecten naar voren op het gebied van verbeterde longfuncties, verlaging van de bloeddruk, vermindering van hart- en vaatziekten, depressie, angst en een verbetering van een algemeen fysiek en geestelijk welbevinden.

Stoelyoga voor particulieren en bij bedrijven op locatie

SensZenjoy geeft stoelyoga voor particulieren en bij bedrijven op locatie. Stoelyoga is een goede methode om lichaam en geest in balans te brengen. Stoelyoga geeft energie en verhoogt de productiviteit van werknemers. Je kunt na een stoelyogasessie weer lekker ontspannen aan het werk en dit is niet alleen fijn voor medewerkers, maar ook voor de werkgevers, want hierdoor vermindert het ziekteverzuim en verhoogt het arbeidsrendement!

Stoelyoga kan gewoon in werkkleding gedaan worden in bijvoorbeeld een vergaderruimte. Op deze manier kun je als bedrijf ook werknemers bereiken die niet sportief zijn. Deelnemers zitten rustig op een stoel, rekken en strekken en zijn geconcentreerd op de ademhaling. Ze voelen letterlijk de stress van zich afvallen.

SensZenjoy geeft een volledige ontspanningservaring, want in overleg maak ik een apart (eventueel aangepast naar eigen wensen) programma met mindfulness oefeningen, yoga, stoelyoga en stoelmassage. Ook krijgt iedereen na de oefeningen een boek met oefeningen zodat iedereen ook zelfstandig stoelyoga op de werkvloer kan uitoefenen.

(Online) zwangerschapsyoga

Ook als je zwanger bent kun je aan yoga doen. Uiteraard dan wel in aangepaste vorm. De oefeningen en de ademhalingsoefeningen geven je ontspanning en rust. Je kunt namelijk tijdens de zwangerschap te maken krijgen met spanningen in de spieren, opgezwollen enkels of andere lichamelijke ongemakken. Yoga kan je lichaam helpen om hier beter mee om te gaan. Met mindful yoga leer je ook om tijdens de bevalling beter om te gaan met de weeën.

Yoga is het stilleggen van de wervelingen van de geest
Yoga Soetra’s van Patanjali 1-2

Boekingsformulier

Maak hier uw afspraak en u staat ook meteen ingeschreven.

Laden...

Gratis advies

Laat een bericht achter dan neem ik zo spoedig mogelijk contact met u op.

Winkelwagen

De zeven pijlers van mindfulness

Gratis

Gratis e-book

Scroll naar top