Mindfulness trainingen

Observe your thoughts, don’t believe them Eckhart Tolle

Online mindfulness en compassie training

Reguliere (online) mindfulness training

Mindfulness is er voor iedereen die zijn of haar leven wil verrijken, want dat is iets wat mindfulness zeker doet. Je leert beter met allerlei problemen en stress om te gaan. Mindfulness heeft positieve effecten op mensen die last hebben van stress, depressie, chronische pijn, slapeloosheid, piekeren et cetera. Doordat je anders leert omgaan met problemen verkrijg je ook meer energie en wijsheid om die energie in de juiste hoeveelheid en op de juiste manier te doseren. SensZenjoy organiseert trainingen voor particulieren in groepsverband en individueel. Kosten €450,=

Mindful afvallen

Mindful afvallen

Afvallen is net zo moeilijk als stoppen met drugs, want drugs en eten kunnen je laten vergeten wat er op dit moment allemaal in je leven valt waar te nemen. Je ervaart dagelijks veel prettige, maar ook veel onaangename momenten.

In de mindfulness training leer je dat er eigenlijk meer prettige dan onprettige momenten zijn. Je leert veel intenser te genieten van de kleinste en mooiste dingen van het leven en je leert om beter om te gaan met de minder prettige zaken.

Bewust omgaan met eten, ook wel mindful eten genoemd, helpt je om af te vallen. Je krijgt meer controle en inzicht in je eetgedrag waardoor de kans dat je minder eet groter wordt. In acht weken tijd leer je hoe je omgaat met gedachten en gevoelens ten aanzien van eten en eetgedrag.

Kortom, je valt niet alleen blijvend af, maar je gaat tegelijkertijd ook heel anders leven.

SensZenjoy werkt ook nauw samen met een personal trainer. Op deze manier leer je niet alleen om beter om te gaan met je emoties en allerlei andere dingen in het leven, maar je krijgt een lichamelijke training van de personal trainer.

Veel verzekeringen vergoeden een mindfulness training. Kijk eerst of jouw verzekering dit inderdaad vergoedt. Als de training wordt vergoed dan kun je een verwijzing aanvragen bij je huisarts. Deze verwijzing kun je dan weer doorsturen naar de verzekering die dan de mindfulness training betaalt. 

Kosten € 450,=

Mindful afvallen

MINDFULNESSTRAINING BEVALLEN

SensZenjoy organiseert ook mindfulness trainingen voor zwangere vrouwen. Je leert hoe je om kunt gaan met stressvolle gebeurtenissen tijdens je zwangerschap, want stress tijdens je zwangerschap is niet bevorderlijk voor jou en het kind. Ook leer je om om te gaan met allerlei gevoelens en gedachten die tijdens een zwangerschap allemaal naar boven komen. 

Bovendien kun je tijdens je bevalling mindfulness gebruiken, want je leert om beter om te gaan met pijn. Je leert hoe je weeën opvangt. Je leert te accepteren wat je voelt en de situatie op dat moment te accepteren zoals ze is, ook al verloopt de bevalling misschien anders dan je van tevoren had bedacht. Sterker nog mindfulness training is zelfs ontworpen voor mensen met chronische pijn. De grondlegger John Kabat Zinn is destijds in Amerika begonnen met het geven van deze trainingen aan mensen met chronische pijn. Deze trainingen sloegen zo enorm aan dat de trainingen ook voor andere doelgroepen werden gebruikt en nu dus ook voor zwangere vrouwen.

De training duurt acht weken. Tijdens die acht weken van tweeënhalf uur leer je te mediteren en je ervaart hoe fijn bodyscans kunnen zijn. Bovendien leer je met het onderdeel mindful bewegen, soms ook yoga genoemd, hoe je om kunt gaan met een bepaalde spanning in je lichaam.

Uiteindelijk ben je dadelijk moeder en staat jouw leven een beetje op zijn kop en dan zul je heel veel hebben aan de mindfulness training. Een mindfulness training is een cadeau aan jezelf en een investering voor je gehele leven en als jij mindful bent dan is jouw kindje daar straks ook bij gebaat. 

Kosten €450,=

Individuele mindfulnesstraining

Individuele/ een op een mindfulness training

Wil je liever een individuele mindfulness training? SensZenjoy geeft ook één op één training. 

Kosten €2400,=

 

Mindfulness bij burn-out en depressie

Mindfulness training bij burn-out en depressie

Burn-out

Heb je last van je hart of kun je je niet goed concentreren en ben je heel erg moe en zou je wel dagenlang kunnen slapen, maar lukt dat niet omdat je je continu onder druk voelt staan en je niet goed kunt ontspannen? Of heb je last van hyperventilatie-aanvallen, slaap je heel slecht, omdat je veel piekert of kun je kleine beslissingen niet meer maken? De kans is dan groot dat je een burn-out hebt. Met mindfulness leer je beter om naar je lichaam te luisteren en ga je het destructieve patroon van jezelf herkennen zodat je je beter gaat voelen.

Depressie

Een verontrustend aspect dat uit bevolkingsonderzoek naar depressie naar voren komt is dat er weinig gebruik wordt gemaakt van de geestelijke gezondheidszorg. Bovendien komt depressie op steeds jongere leeftijd voor. En door de coronacrisis is het aantal depressieve mensen alleen maar gestegen. Mindfulness kan hierbij zeker helpen, omdat het helpt op de langere termijn.

Mensen met een depressie hebben niet alleen last van emotionele pijn en angst, maar zij worden ook in hun functioneren gehinderd in die mate die te vergelijken is met functionele handicaps bij mensen met zeer ernstige ziekten als kanker en kransslagadervernauwing.

Werknemers die aan depressie lijden, verzuimen vijf keer vaker dan hun gezonde collega’s. En bij mensen die een kantoorbaan hebben is depressie een van de meest voorkomende oorzaken van werkverzuim.

Helaas begint depressie tegenwoordig steeds vroeger. Bij een acute depressie werkt cognitieve of interpersoonlijke therapie wel, maar het probleem is dat depressie vaak terugkeert en dan in een verergerde vorm en daar kan mindfulness bij helpen, omdat het juist helpt op de langere termijn.

1,1 miljoen Nederlanders slikken antidepressiva

Momenteel slikken 1,1 miljoen Nederlanders antidepressiva. Antidepressiva bieden geen genezing op de langere termijn, want de effecten duren niet langer dan het gebruik ervan. Deze medicijnen onderdrukken de symptomen en ze pakken niet de oorzaak van de depressieve periode aan.

Mindfulness is iets wat je dagelijks toepast nadat je een mindfulness training hebt gevolgd. Op deze manier onderhoudt je je mentale gezondheid, net zoals je goed voor je lichaam zorgt is het ook van belang elke dag aandacht te schenken aan je geestelijke welzijn. Het is een andere manier van leven en in het begin moet je hiervoor investeren door een training te volgen en dagelijks de oefeningen uit te voeren, maar uiteindelijk wordt het een onderdeel van je leven.

Negatief denken kan depressie veroorzaken

Negatief denken kan depressie veroorzaken en in stand houden. Kwetsbare individuen doen al op heel jonge leeftijd bepaalde aannames en overtuigingen op die ze als volwassenen nog hebben en die karaktertrekken worden die ze hun hele leven behouden. Bijvoorbeeld de overtuiging: ‘Ik ben pas gelukkig als ik succes heb.’ Je kunt jezelf ook afvragen; maar hoe zit het dan met de tijd die ik voor dat succes heb? Ben ik dan al die tijd niet gelukkig? En hoe zit het dan als ik geen succes heb? Ga ik mezelf dan van alles verwijten?

Met mindfulness leer je inzien dat je bepaalde gedachten vasthoudt en dat je je daaraan vastklampt, maar dat je jezelf ook ongelukkig kunt maken. Met mindfulness leer je afstand te nemen van je gedachten, zeker ook omdat je gaat beseffen dat een gedachte maar een gedachte is. Dat dit niet het leven zelf is. Ook leer je dat een bepaalde gedachte ook weer een bepaalde emotie geeft en dat als je je gedachten stuurt, dat je je emoties dus ook kunt sturen. Daarom heeft mindfulness zeven pijlers die je kunt gebruiken elke keer weer dat je een vervelende gedachte of emotie hebt. Ook leer je om met die gedachten en emoties te ‘zijn’ en te ‘zitten’ zodat je er op een lossere manier mee om kunt gaan. 

Kosten €450,=.

Mindfulnesstraining aan jongeren op scholen

Mindfulness op school aan jongeren

Juist voor jongeren is mindfulness training essentieel, omdat ze met mindfulness een instrument in handen krijgen waar ze hun hele leven wat aan hebben en zeker met het oog op het feit dat ze ‘een leven lang moeten leren’ is mindfulness training een essentiële basis.

Negatief denken kan depressie veroorzaken en in stand houden. Kwetsbare individuen doen al op heel jonge leeftijd bepaalde aannames en overtuigingen op die ze als volwassenen nog hebben en die karaktertrekken worden die ze hun hele leven behouden. Bijvoorbeeld de overtuiging: ‘Ik ben pas gelukkig als ik succes heb.’ Je kunt jezelf ook afvragen; maar hoe zit het dan met de tijd die ik voor dat succes heb? Ben ik dan al die tijd niet gelukkig? En hoe zit het dan als ik geen succes heb? Ga ik mezelf dan van alles verwijten?

Uit onderzoek blijkt dat twintig jaar geleden de meeste nieuwe depressies begonnen bij mensen tussen de dertig en veertig jaar. Nu is het zo dat de meeste depressies beginnen bij kinderen tussen de tien en twintig jaar. Daarom is het zaak om er vroeg bij te zijn met mindfulness training, want internationaal en nationaal onderzoek tonen aan dat hierdoor de kans op een nieuwe depressie gehalveerd wordt.

Neem contact op voor een offerte.

Hieronder staat een aantal filmpjes over mindfulness op scholen:

https://www.mindfulschools.org/video/arrive-2/?utm_source=linkedin&utm_campaign=backtomindful&utm_content=arrive

https://www.mindfulschools.org/video/what-is-mindfulness-2-2/

How to cope with stress and anxiety

https://www.mindfulschools.org/video/release-2/

Mindfulnesstraining aan bedrijven

SensZenjoy biedt een volledige ontspanningservaring, want in overleg maak ik een apart (eventueel aangepast naar eigen wensen) programma met mindfulnessoefeningen, yoga, stoelyoga en stoelmassage. Ook krijgt iedereen na de oefeningen een boek met oefeningen zodat iedereen ook zelfstandig stoelyoga op de werkvloer kan uitoefenen.

Mindfulness, yoga en stoelyoga zijn dus ook zeker voor bedrijven interessant. Investeren in de geestelijke en lichamelijke gezondheid van je werknemers vermindert ziekteverzuim en verbetert de prestaties op het werk. Een Unilever project in Brazilië leverde zelfs een besparing op van meer dan 950 euro per persoon op door te investeren in geestelijk welzijn. SensZenjoy geeft mindfulnesstrainingen, workshops, yoga, stoelyoga en stoelmassages in het bedrijf en op locaties. Neem contact op voor een offerte.

Thinking prevents us from touching life deeply. I think, therefore I am really not there
Thich Nhat Hanh

Boekingsformulier

Maak hier uw afspraak en u staat ook meteen ingeschreven.

Laden...

Gratis advies

Bel voor een gratis advies op 0619369522 of schrijf je wensen op in het formulier hiernaast en e-mail het.

Winkelwagen

De zeven pijlers van mindfulness

Gratis

Gratis e-book

Scroll naar top